Værkstedet kun for rigtige mænd

Artikel søgning

 

Når du skal købe en metalbåndsav, er der en række vigtige overvejelser, som man bør gøre sig. Her i artiklen kommer vi ind på de vigtigste faktorer, som afgør præcist, hvilken metalbåndsav, der passer til dit behov. 

Guide: Hvordan vælger man den rette metalbåndsav?

En båndsavsklinge består af klodtvalsede, anløbne og slebne stålbånd i forskellige tykkelser og bredder. Stålbåndet er udstyret med tænder af forskellig form, længder, udlægning og afstand, afhængigt af det skærearbejde klingen skal anvendes til.

Guide: Hvilken klinge skal jeg bruge til min metalbåndsav?

I princippet findes der kun to typer af fræserjern. Selv om du indkøber et sæt fræsejern, der tæller adskillige enheder, ses det tydeligt, at der er “to slags” fræsejern: et med og et uden kugleleje.

 

Guide: Sådan ser et fræsejern til overfræser ud og det kan du bruge den til

Metaldrejning

Juletiden er over os og det betyder for mange at der er ekstra tid til hygge i familiens skød. Det kan sommetider også betyde meget larm. Derfor kan det i denne tid være rart at have et værksted med maskinerne og værktøjet i orden, da det kan være et frirum og en undskyldning for lidt kvalitetstid alene. Rigtige mænd elsker maskiner og hvad er bedre end et toptunet værksted til drejning af metal. Har du også fundet kærligheden for metal drejning, så vil denne artikel måske hjælpe dig og gøre dig klogere på hvilke overvejelser du skal gøre inden køb af metaldrejebænke, så du får den metaldrejebænk som passer til netop dine behov og ambitionsniveau. Globaltools.dk har et bredt udvalg af maskiner og tilbehør til metal drejning fra flere anerkendte producenter, så vi altid kan sammensætte et passende sortiment til ethvert behov og økonomisk råderum. Der er 3 overordnede ting, som du skal have overvejet:

Guide: Hvilken metaldrejebænk skal jeg vælge?

Franskmændene var faktisk de først der kom op med og anvendte det første metersystem i 1971. 

I slutningen af 1600 tallet opstod der behov for nøjagtige tidsmålinger, så skibsfarten kunne baseres på en mere sikker navigation, og under 1700 tallet's epidemier blev der behov for en nøjagtigere temperaturskala. I forbindelse med Den Franske Revolution opstod tanken om et målesystem, hvor enhederne var baseret på universelle fysiske konstanter: 

Guide: Alt om metersystemet og måleenheder

Køb magnetboremaskine online

Globaltools forhandler et bredt udvalg af magnetboremaskiner. Både forskellige størrelser og forskellige mærker. Fælles for alle boremaskinerne er dog at de alle sammen er velegnet til professionel brug.

Guide: Sådan fungerer en magnetboremaskine

Mange kender ikke mere til mærket Scantool end at det står på siden af maskinerne de bruger, men faktum er, at firmaet med base i Brovst faktisk er Europas mest erfarne og største slibemaskinefabrik. Mange af medarbejderne fra Scantool har faktisk brugt det meste af deres liv på at lave maskiner og det kan tydeligt mærkes på kvaliteten, langt størstedelen af Scantool produkter bliver produceret på deres egen fabrik i Brovst.

Nyhed: Alt hvad du skal vide om mærket Scantool

Når du skal vælge en borepatron, er der typisk to ting du skal gøre dig overvejelser om.

Det er de to ender af borepatronen.

Guide: 2 ting du skal overveje når du vælger borepatron

Scantool er en velset og profileret maskinproducent fra Danmark. Brovst er hjemsted for den danske del af produktionen. Scantool er stadigvæk et brand med benene solidt placeret i den jyske muld. Det afspejler sig typisk også ved måden de håndterer deres forretninger og produkter på. Et ord er et ord og kvalitet skal helst være synonymet med deres maskiner. 

Nyhed: Derfor bør du eje en Scantool maskine

Ridgid værktøj - kvalitet for alle pengene

Ridgid er et anerkendt og godt mærke af værktøj. Værktøjet er specielt velegnet til VVS og smederbranchen. De har et generelt stort udvalg af værktøj. Både håndværktøj, el-værktøj og maskiner er en del af sortimentet.

Nyhed: Alt hvad du skal vide om mærket Rigid