E-mærket certificeret
Fagkyndig kundeservice
Fremragende anmeldelser
Menu

Nyhed: Trædrejning redder det sociale liv for ensomme mandlige pensionister

Nyhed: Trædrejning redder det sociale liv for ensomme mandlige pensionister

Når pensionister kommer væk fra arbejdsmarkedet, kan det være svært at fastholde det sociale samvær med mennesker. Samværet med kollegaer stopper og årsagerne til at komme ud af døren bliver mindre. Det kan mange ældre mærke når de kommer på efterløn eller pension. Det skaber derfor et vakuum, som specielt de danske husflids foreninger kan mærke. Når der så samtidig i samfundet er en tendens, som gør at godt håndværk og fokus med at komme tilbage til rødderne, så skabes der et unikt behov, som netop husflidsforeningerne er eksperter i at dække. Også hos en af landets største forhandlere af trædrejebænke, Globaltools.dk, kan man mærke den massive efterspørgsel.

”Selvom vi officielt først starter kl. 8.30, er det ofte, der allerede står nogen klar kl. 8.00. Så ivrige er de efter at komme i gang,” fortæller Ib Solvang med et smil. Han er skoleleder for Kerteminde Husflid, og er tovholder på træværkstedet for ”Ensomme gamle mænd”. Det er så populært, at der snart ikke er drejebænke nok til alle de flittige ”træmænd”. ”I træværkstedet er alle drejebænke i fuld sving, og der vil snart ikke være nok steder at arbejde, hvis der bliver ved med at komme nye til,” fortæller Ib Solvang.

Og det er ikke kun i Kerteminde, at tendensen er sådan. Hele landet er ramt at behovet for at være fælles om noget så jordnært som trædrejning.

Jeg tror, at det har noget at gøre med, at interessen for håndværk er voksende. Især interesserer flere og flere sig for trædrejning, forklarer Rasmus Caspersen, der er formand for Sønderborg Husflidsforening.

Også en af Danmarks største forhandlere af drejebænke til træ kan mærke den stigende efterspørgsel. Indehaver af Globaltools.dk, Stefan Berg fortæller: Vi kan mærke en stigende trafik på vores hjemmeside. Vi har kunder fra hele landet. Det viser sig i flere tilfælde, at kunderne kommer til, fordi de har snakket sammen med andre, og nu er det blevet ”deres tur” til at begive sig ud i trædrejningen. Det er tit, at kunderne kommer hertil på adressen. Så kan de jo få en tur her til Støvring ud af det. Vi ser også tit de samme ansigter, hvor tidligere kunder så medbringer en ny trædrejer, som vil investere i egen trædrejebænk. Der er ingen tvivl om, at der er blevet snakket sammen over nogle kopper kaffe, så de er blevet enige om tingene.

Det kan være det rolige og jordnære i at bearbejde et stykke træ, som tiltaler pensionisterne. Processen i at nå målet virker ofte som et godt samtaleemne og der er ingen tvivl om, at det ikke er den drejet træ-lysestage, der er målet, den er blot en side-gevinst. Lyset i trædrejernes øjne fortæller virkelig om passionen og de lyse sider som trædrejning indeholder. Så jeg er helt overbevist om, at det at dreje i træ ikke går af mode, selv om boligstylisterne finder på andre ting de vil have stående i stuen. Det er nemlig ikke outputtet ved trædrejning, som er det vigtigste hos trædrejerne” afslutter Stefan Berg.

Relaterede artikler

Nyhed: Kender du trædrejeren Poul Erik?
Vi havde i dag besøg af Poul Erik, som lige slog et smut forbi fra K&osla..
Guide: Alt om hvordan du bruger et drejejern
Et drejejern/rør har en skærende del og en fas. På et stemmej..
Guide: Sådan drejer du tofarvede lysestager
Her får du en trin for trin guide til hvordan du drejer 2 tofarvede lysest..
Projekt indkøb af trædrejebænk af Hanne
Her kan du læse omkring hvad Hanne synes omkring sit køb af D510F trædrejebænk h..

Skriv en kommentar

Navn:

Indtast kontrolkoden:



Kommentar:
Bemærk: HTML bliver ikke oversat!

Søg i artikler

Emner

Populære artikler

Tommer til cm | Sådan omregner du tommer, cm og fod
28/3 2018
Tommen har været brugt som en måleenhed i Storbritannien, i hvert fa..
Læs mere
Guide: Alt hvad du skal vide omkring skruer til terrassebrædder
23/4 2018
Globaltools sælger terrasseskruer til enhver opgave. Vi har standard terra..
Læs mere
Guide | Sådan bruges fræsejern til overfræser
25/7 2018
I princippet findes der kun to typer af fræserjern. Selv om du indkø..
Læs mere
Nyhed: Varmelampen uden lys fra Solamagic AIR+
25/7 2018
Solamagic AIR+ er er den nyudviklede varmeløsning. Solamagic har med Wave..
Læs mere