Værkstedet kun for rigtige mænd

Artikel søgning

 

Her får du en trin for trin guide til hvordan du drejer 2 tofarvede lysestager ud af et emne. 

Lime forskellige træklodserne sammen i den farvekombination, du gerne vil have og drej de flotteste lysestager. Om du bruger 2 eller flere forskellige farvet træklodser, er helt op til dig. Her er der brugt mahogni og ahorn, hvor ahornet er blevet lagt i midten. Hvert emne skal være 10 x 10 cm, og 38 cm lang. På den måde kan du dreje 2 lysestager ud træet.

Guide: Sådan drejer du tofarvede lysestager

Et drejejern/rør har en skærende del og en fas. På et stemmejern er fasen den skrå flade. Ved at lægge denne på et stykke træ i forskellige vinkler vil den skære mere eller mindre dybt. Et drejerør/jern fungerer på samme måde. F.eks. ligger fasen på et U-rør modsat udhulingen. De fleste drejejern kan bruges på flere måder og derfor dækker flere forskellige teknikker.


Skæreteknikken anvendes på den måde en kniv skærer på, når man snitter i træ. Skæreteknikken er den teknik, der giver det reneste snit og samtidig den pæneste overflade. For at kunne styre værktøjet ved skæreteknikken, er det vigtigt at fasen ligger an mod træet og men ikke presses mod træet, da det let giver ustabilitet og vibrationer. Det er sjældent at hele fasen kan ligge an mod træet, men det er heller ikke nødvendigt, bare den del nærmest æggen og eventuelt den del længst fra æggen, ligger an mod træet. 

Guide: Alt om hvordan du bruger et drejejern

Tommer 

Tommen har været brugt som en måleenhed i Storbritannien, i hvert fald siden det syvende århundrede og i 1066 blev det defineret som værende lig med længden af ​​tre tørrede bygkorn placeret ende-til-ende.

Men siden 1959 har tommen været defineret og internationalt accepteret som værende lig med 25,4mm. En tomme er en længdeenhed ligesom fod og alen, der varierer fra land til land, fordi de oprindeligt er gamle mål, der har taget det menneskelige legeme som udgangspunkt - bredden af ​​en gennemsnitlig mands tommelfinger ved bunden af ​​neglen. 

Guide: Sådan omregner du tommer, cm og fod

Mød Johannes, som blev chanhejret til en bette snak om ham selv og de ting han har lavet, da han var på besøg hos Globaltools.dk for se på en trædrejebænk. Da Johannes første gang var på besøg, havde han sin kone med. Samtidig havde vi også trædrejeren Poul Erik på besøg, som var i fuld gang med at vise sine ting frem.

Men det var først på Johannes andet besøg, at han fik købt en masse udstyr som en JWL-1221VS Jet drejebænk til træ, en 4105GZ mejsel i 26mm, FDC 120 spånudsuger fra Ferax og dertil en spånsugerslange. Nu havde Johannes udstyret og var derfor klar til at vende tilbage som trædrejer, det var mens fakturaen blev lavet, at vi havde muligheden for at få en lille snak og Johannes var mere glad for at fortælle.

Nyhed: Her kan du møde trædrejeren Johannes

Vi havde i dag besøg af Poul Erik, som lige slog et smut forbi fra København på sin vej til Læsø. Poul Erik kom for at kigge på noget tilbehør til sin drejebænk D460FXL Holzmann, han manglede en mindre planskive, så han kunne dreje nogle mindre ting. Med sig i sin, hvad mindede om en kasse til en boremaskine, havde han hvad han selv kaldte "varer prøver", han havde fået drejet siden han købte sin første trædrejebænk hos os i Maj måned sidste år. 

 

Nyhed: Kender du trædrejeren Poul Erik?

Når pensionister kommer væk fra arbejdsmarkedet, kan det være svært at fastholde det sociale samvær med mennesker. Samværet med kollegaer stopper og årsagerne til at komme ud af døren bliver mindre. Det kan mange ældre mærke når de kommer på efterløn eller pension. Det skaber derfor et vakuum, som specielt de danske husflids foreninger kan mærke. Når der så samtidig i samfundet er en tendens, som gør at godt håndværk og fokus med at komme tilbage til rødderne, så skabes der et unikt behov, som netop husflidsforeningerne er eksperter i at dække. Også hos en af landets største forhandlere af trædrejebænke, Globaltools.dk, kan man mærke den massive efterspørgsel.

Nyhed: Trædrejning redder det sociale liv for ensomme mandlige pensionister

Udstyret til trædrejebænken er den halve opgave

Man har lige investeret mange tusinde kroner på en trædrejebænk, og så står man kun med den halve løsning. Én ting er nemlig trædrejebænken, en anden ting er alt tilbehøret for at kunne lave de opgaver i træet, som man har løst til. Derfor prøver vi nu, at gennemgå de muligheder man har, når man ønsker at udstyre sin drejebænk med det bedste tilbehør på markedet.

Vi har lavet 2 versioner - den korte, hvor vi har angivet de varenumre, som 4 ud af 5 køber, samt den lange version som går i dybden med forskellige valgmuligheder og forklarer lidt om forskelle.

Guide: Hvilket tilbehør skal jeg bruge til min trædrejebænk?

MiniMax / SMC group maskiner, der er europæisk produceret træbearbejdningsmaskiner, sælges normalt direkte til kunder, som vægter høj kvalitet. Man har hos MiniMax konkluderet at kvalitetsbevidste kunder findes alle steder. Derfor udvider MiniMax nu salget – og målrettet skytset mod internettet. Der fastholdes fokus på at sammensætte en individuel maskine – men informationerne og salgs-processen ligger online.

Nyhed: Kender du MiniMax træbearbejdningsmaskiner?

Luna har gjort det nemt for dig ved at samle alle deres træmaskiner i en brochure, så du kan få alle informationer på en gang og sammeligne dem med hinanden, så du kan finde lige den der dækker alle de behov du skulle have. Her kan du se den samlet oversigt over træ-bearbejdningsmaskiner fra Luna.

Nyhed: Alt om Luna træmaskiner du skal vide

Vidste du at Globaltools har et af Danmarks største udvalg af trædrejebænke? Ikke nok med at vi har det største sortiment inden for trædrejning, vi har også et af de største lagre af maskiner. 

Guide: Her skal du købe din trædrejebænk