E-mærket certificeret
Fagkyndig kundeservice
Fremragende anmeldelser
Menu

Guide: Hvordan vælger man den rette metalbåndsav?

Guide: Hvordan vælger man den rette metalbåndsav?

Står du og overvejer at købe en metalbåndsav? Så har vi herunder nævnt en række vigtige overvejelser, som du bør gøre dig, inden du køber, for at finde netop den metalbåndsav, som passer dit behov.

Arbejdsmængden
Skal du udføre lidt eller meget arbejde med din metalbåndsav? Det er vigtigt, at du har afgjort netop dette med dig selv, inden du vælger, da det afgør størrelsen og motorkraften nødvendigt for dit behov. 

Plads
Vi anbefaler, at du køber en metalbåndsav så stor, som du kan passe ind i dit værksted, for du ved aldrig, hvornår du skal udføre en større opgave, der kræver en større og kraftigere sav.

Arbejdsopgaven
Overvej den størst mulige opgave, som du skal udføre, og læg lidt ekstra til. Så har du maskinen, som passer til enhver opgave, du skal udføre.

Job type
Du skal også overveje, hvad du skal bruge din båndsav til. Skal du skære i kurvet linjer eller generelt bare komplicerede skærelinjer? Så anbefaler vi en vertikal metalbåndsav. Skal du skære lige og præcist, anbefaler vi en horisontal metalbåndsav. 

Budget
Budgettet er selvfølgelig også en afgørende faktor. Jo større budget du har, desto større og kraftigere metalbåndsav kan du købe. Vi anbefaler, at du også overvejer ekstra udstyr til en passende størrelse metalbåndsav.

Manuel-, halvautomatisk- eller automatisk båndsav?
Manuelle metalbåndsave er anbefalet til hobbyister og mindre værksteder, hvor budgettet skal tilpasses købet. Her skal operatøren foretage hele skæringsprocessen selv. Ved de halvautomatiske båndsave kan maskinen selv foretage en enkelt skæring, hvorefter operatøren selv skal om rokere- eller placere nyt produkt. De automatiske båndsave er oftest brugt i større industrier. Maskinen vil selv foretage alle processer, såvel som at placere næste produkt. Prisen stiger alt afhængigt af størrelse og funktion.


Afhængigt af størrelsen på maskinen og den opgave du skal udføre, så kan det også være vigtigt at overveje hvilke vigtige funktioner, som din metalbåndsav har brug for.

Variabel hastighed
Nogle materialer kan kræve forskellige hastigheder for optimal arbejdseffekt. Derfor kan det være godt, hvis din maskine har forskellige hastighedsfunktioner og endnu bedre, hvis den har variabel hastighed. Dette vil ikke blot gøre, at din maskine er mere fleksibel overfor mange materialer, men en længerevarende fordel er, at dine klinger holder længere.

Skære i vinkel
At metalbåndsaven kan skære i præcise vinkler som f.eks. 45° vinkel, er endnu en vigtig funktion. Dette er også med til at gøre båndsaven unik i forhold til en elektrisk nedstryger.

Stærk opbygning
Støbejern og solidt metal er en vigtig del af det meste maskineri, og det er det også, når det kommer til metalbåndsave. Ved en stærkere opbygning kan din metalbåndsav klare et større pres afhængigt af opgaven. Ligeledes er det også godt, hvis der er vibrations dæmpende kvaliteter, således du kan udføre mere præcist arbejde under mere turbulente forhold, hvor maskinen kan blive udsat for stor vibration.

En sidste funktion, som ikke er en nødvendighed, men som kan være ekstra fordelagtig er:

Nedkølingssystem
For de større maskiner, der kan et nedkølingssystem være en særdeles vigtig faktor, således savklingerne har en længere levetid. For de mindre maskiner er det tilstrækkeligt, hvis man kan sprøjte nedkølingsmiddel på klingen løbende.

Se alle vores metalbåndsave her

 

Relaterede artikler

Guide: Hvilken metaldrejebænk skal jeg vælge?
Rigtige mænd elsker maskiner og hvad er bedre end et toptunet værkst..
Guide: Hvilken klinge skal jeg bruge til min metalbåndsav?
En båndsavsklinge består af klodtvalsede, anløbne og slebne s..

Skriv en kommentar

Navn:

Indtast kontrolkoden:



Kommentar:
Bemærk: HTML bliver ikke oversat!

Søg i artikler

Emner

Populære artikler

Tommer til cm | Sådan omregner du tommer, cm og fod
28/3 2018
Tommen har været brugt som en måleenhed i Storbritannien, i hvert fa..
Læs mere
Guide: Alt hvad du skal vide omkring skruer til terrassebrædder
23/4 2018
Globaltools sælger terrasseskruer til enhver opgave. Vi har standard terra..
Læs mere
Guide | Sådan bruges fræsejern til overfræser
25/7 2018
I princippet findes der kun to typer af fræserjern. Selv om du indkø..
Læs mere
Nyhed: Varmelampen uden lys fra Solamagic AIR+
25/7 2018
Solamagic AIR+ er er den nyudviklede varmeløsning. Solamagic har med Wave..
Læs mere