Værkstedet kun for rigtige mænd

Artikel søgning

 

Nyheder

Her finder du vores blog om værktøj og sikkerhedsudstyr. Vi vil forsøge at komme med inspirerende indlæg, oplæg til debat eller opsummering omkring love og regler eller ganske enkelt bare en genopfriskning af almen viden. Nogle gange er det rart bare at blive bekræftet i at det man går og forestiller sig faktisk også er korrekt. 

En båndsavsklinge består af klodtvalsede, anløbne og slebne stålbånd i forskellige tykkelser og bredder. Stålbåndet er udstyret med tænder af forskellig form, længder, udlægning og afstand, afhængigt af det skærearbejde klingen skal anvendes til.  

Fortandingen på klingen fortæller også noget om hvilke materiale det kan skære i (Fin, mellem fin og grov). Små fine tænder er velegnet hvis man skal være omhyggelig og ikke skal efterbehandle materialet, da det giver det pæneste overfladeresultat. Skal du bare hurtigt skærer en plade over, ville en grov fortandingen være at fortrække.  

Vi har glædet os til at åbne dørene til vores showroom. D. 7 september mellem klokken 14-17 er der åbnet showroom og værksted hos Globaltools.dk.

Åbent showroom & værksted

Løvsuger eller løvblæser?

Hvilken skal man vælge? Det kommer helt an på hvad ens behov er om man bare vil blæse sit løv væk eller om man vil have det suget op så det er fjernet helt fra haven. Løvsugeren og løvblæseren har mange forskellige navne, hvor af de mest brugte er, havestøvsuger og bladstøvsuger. Selvom det ikke har noget med støv at gøre, som maskinerne suger eller blæser væk. Den rigtige betegnelserne for maskinerne er løvsuger og løvblæser. Maskinerne kan bestå af én eller begge funktioner - men ellers er det to forskellige maskiner

Guide: Skal jeg vælge en løvsuger eller løvblæser?
Mød vores nyeste familiemedlem til Globaltools-familien Sebastian Snittgaard Poulsen.

Han er 27 år og kommer fra Valsted lige udenfor Nibe omegn. Sebastian er uddannet værktøjsmager og kommer derfor til at fungere som vores nye tekniker og bliver derfor den nye go-to-fyr, når værktøjet eller maskinerne ikke vil som beregnet.  Har er det man kalder snit og stands værktøjsmager og har arbejdet med at reparere gammelt værktøj, så vel som at lave nye værktøjer.  Det han er mest stolt over at have lavet, i sin tid er ankerplader til sin bil. Efter at have søgt nettet rundt fandt han endelig nogle ankerplader til den nette sum af 4000 kr. for 4 stk. Det gad han ikke, så kan man jo lige så godt selv lave dem, når man nu er værktøjsmager.  Han startede hos Globaltools den 1 august 2018, og har været hos os i lidt over en måned. Sebastian har tidligere arbejdet som kundeservicekonsulent hos..!

Vi åbner op for værkstedet og viser vores nye omorganiseret metal- og træshowroom frem, så du kan komme helt tæt på de store maskiner. Det sker den 7 september fra kl. 14 - 17. Her kan du blandt andet møde Christian Helweg fra den social økonomiske virksomhed Råt&godt, som holder foredraget "Mennesker og materialer". Vi har tidligere sponsoreret en varmekanon til Christians værksted som du kan læse mere om i artiklen: Varmekanon til Råt & Godt - et værksted i udvikling. Der vil også komme en fra Rubio Monocoat og giver råd og vejledning til behandling af dit træ og trægulve. 

Er det ikke nok bliver der serveret GRATIS fadøl og hotdogs som du kan gå od nyde mens du kigger på vores udstilling af værkstedsmaskiner eller udstillingen af veteranmotorcrosscykler. Du kan afsætte "chefen" i kvindehjørnet, hvor hun kan blive forkælet med akupunktur, zoneterapi og søde smagsprø..!

Åbent showroom & værksted 2018 - kom og vær med!

Artikel menu

Du kan også se:

Nyheder

Globaltools TV - videoer

Globaltools på de sociale medier

Leksikon og ord-forklaringer

Tilbudsaviser